Σάββατο 16 Μαΐου 2009

Εκδρομή 10/05/09 : Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κίρκης στο Δοξάτο της Δράμας

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Κ Ι Ρ Κ Η Σ - ΕΒΡΟΥ
12- Μαίου-2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κίρκης-Έβρου την Κυριακή 10 Μαΐου πραγματοποίησε εκδρομή στο Δοξάτο της Δράμας για να τιμήσει τους κατοίκους της Κίρκης που βρέθηκαν εκεί μετά την οδυνηρή προσφυγιά του 1913 .
Πάνω από εκατό επισκέπτες με δύο λεωφορεία και ΙΧ συμμετείχαν στην εκδρομή και μέσα σε ατμόσφαιρα συγκίνησης συναντήθηκαν με κοντινούς και μακρινούς συγγενείς αλλά και παιδικούς φίλους και παλιούς συγχωριανούς που δείχνει ότι έμειναν αναλλοίωτες οι ρίζες και η καταγωγή των Κιρκαλιωτών στο Δοξάτο και αξέχαστες οι μνήμες παρά την μεσολάβηση ενός αιώνα .
Μετά τον εκκλησιασμό στον Ι. Ναό του Αγίου Αθανασίου και την περιήγηση στα ιστορικά μνημεία και αξιοθέατα του Δοξάτου , έγινε η συνάντηση στην καλαίσθητη αίθουσα του Κιρκαλιώτη Κύρου Καλαντζή , κατά την οποία η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κίρκης κ. Δώρα Φούτσα-Κωνσταντινίδου εξήγησε τη σημασία αυτής της επίσκεψης που τη χαρακτήρισε προσκυνηματική προς τους απολεσθέντες συμπατριώτες μας , αλλά και επεσήμανε την ανάγκη της επικοινωνίας με τους Κιρκαλιώτες κατοίκους του Δοξάτου για να μη χαθούν οι ρίζες , το δε μέλος του ΔΣ κ. Αλέξανδρος Κατσίκας αναφέρθηκε στις ιστορικές κακές συγκυρίες και καταστάσεις που οδήγησαν τους Κιρκαλιώτες στο Δοξάτο.
Η Πρόεδρος του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Δοξάτου κ. Ξανθή Καρκαντζέλη που είχε την φροντίδα της υποδοχής και φιλοξενίας εξέφρασε τη χαρά της για αυτή την ιστορική συνάντηση και σημείωσε το ήθος και τα καλά χαρακτηριστικά των Καρκαλιωτών (όπως τους λένε) στο Δοξάτο αφού παρόλες τις κακουχίες και δυστυχίες που πέρασαν κατόρθωσαν να επιβιώσουν και να δημιουργήσουν συνθήκες προόδου , ανάπτυξης και ανάδειξης .
Και οι τρείς εκπρόσωποι εξέφρασαν τα συγχαρητήρια τους στον Συγγραφέα του βιβλίου με τίτλο « Κίρκη Έβρου , Η μάγισσα ή η μαγεία της φύσης » κ. Αλέξανδρο Καζαντζή γιατί δημιούργησε το έδαφος για αυτή τη συνάντηση , ενώ η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Δοξάτου κ. Ξανθή Καρκαντζέλη τίμησε τον Συγγραφέα με πάπυρο για την συμβολή του στην ιστορική ανάδειξη των Κιρκαλιωτων στο Δοξάτο , ο ίδιος δε συνεχάρη τους Προέδρους και τα μέλη των ΔΣ των πολιτιστικών συλλόγων Κίρκης και Δοξάτου για την πολύτιμη προσφορά τους στον πολιτισμό και επεσήμανε , ότι αξίζει να συνεχισθούν αυτές οι επικοινωνιακές επαφές για να μη χαθούν οι ρίζες .
Ακολούθησε ανταλλαγή αναμνηστικών και προσφέρθηκαν από το Σύλλογο Δοξάτου γλυκίσματα φτιαγμένα από τις Κιρκαλιώτισσες του Δοξάτου .
Η εκδρομή ολοκληρώθηκε με επίσκεψη σις πηγές της Αγ. Βαρβάρας της Δράμας και το Βαπτιστήριο της Αγίας Λυδίας στους Φιλίππους Καβάλας και εκφράσθηκε η ευχαρίστηση όλων αλλά και η επιθυμία να γίνονται τακτικά παρόμοιες εκδηλώσεις .

ΤΟ ΔΣ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ : 6974407988 Αλέξανδρος Κατσίκας Μέλος ΔΣ